Skip to navigation

Yeni Medya Tanıtım Ajansı | “Dijital İletişim Çözümleri” Turkish Media Agency

iletişim

info@priletisim.com      +90   

2019 Genel Seçimleri – Milletvekili Adayı Basın Danışmanlığı

2019 Genel Seçimleri – Milletvekili Adayı Basın Danışmanlığı

Seçim sürecinde milletvekili adaylarına, belediye başkanı adayları, muhtar adaylarına basın danışmanlığı, tanıtım videosu çekimi ve PR hizmetleri veriyoruz.

2019’da yapılması planlanan milletvekili genel seçimleri için PR İletişim olarak, adaylarımıza Basın Danışmanlığı, Yeni Medya yani internet siteleri ve youtube gibi video kanalları için tanıtım videolarının hazırlanması, PR danışmanlığı yapıyoruz

MİLLETVEKİLİ ADAYI NEYE İHTİYAÇ DUYAR?

Medyanın yapısı geleneksel medyadan, yeni medyaya döndü. Yani insanlar gündemi ve gelişmeleri internetten takip ediyor, anlık tepkiler verip, daha hızlı yanıtlar alabiliyor. Bir milletvekili için hedef kitlesine en rahat ulaşabileceği, nabzını ölçebileceği alan yeni medya unsurlarıdır, yani internet siteleri, forumlardır.

1 – Web Sitesi

Muhtar adayından, İlçe Belediye Başkanı adayına;  İl Belediye Başkanı adayından, Milletvekili adayına kadar her adayın ilk yapması gereken, eli ayağı düzgün, kendisini en iyi şekilde ifade edeceği bir web sitesidir. Bu web sitesinde, özgeçmişi, projeleri, bu güne kadar yaptıkları, neler yapmak istediği, misyon ve vizyonu, fotoğraf ve videoları ile katıldığı ve katılacağı etkinlikler olmalıdır.

2 – Sosyal Medya hesapları

Seçim öncesinden aday için, adayı en iyi ifade edecek yani kullanıcı adı akılda kalacak, kısa ve adayı tanımlayacak hesaplar açılmalı. Twitter, instagram, youtube, facebook vazgeçilmez ağlardır. Ne kadar çok ağda hesap açılıp, paylaşım yapılırsa o kadar iyidir.

3 – Tanıtım Videoları çekilmelidir

İnsanlar en çok gördüğüne inanır. İyi bir web sitesi ve sosyal medya hesabı görsel ile desteklenmelidir. Adayın kendisini ve projelerini anlattığı videolar çekilmeli, bunlar Youtube gibi video sitelerinde iyi bir anahtar kelime çalışması ile paylaşılmalıdır. Gelen mesajlar ve izlenme istatistikleri de yine uzman biri tarafından iyi analiz edilerek yeni çalışmalar için notlar alınmalıdır.

4  – Basın Danışmanlığı

Adayın, basın ile iletişimi sağlayacak bir basın danışmanı olmalıdır. Sürekli bir anlaşma olmasa da en azından proje bazında çalışacağı bir ajans veya tecrübeli bir gazeteciden bu hizmeti almalıdır. Bazen yaptığınız çok iyi çalışma veya başarılar ile dolu geçmişiniz, halka ve basına iyi aktarılmazsa gereken karşılığı göremez.

Velhasılıkelam biz durumu az ve öz özetledik. Her maddenin bir çok detayı varken; bu maddelere bizim çalıştığımız diğer maddeleri de eklersek okunmaz olabilirdi o nedenle temel esasları sıraladık.

Seçim sürecinde size en iyi şekilde destek olmamız için lütfen bizimle iletişime geçiniz: info@priletisim.com

Comments:0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DMCA.com Protection Status